6 aug. 2011

Oriunde intorc capul vad reclame cu caracter explicit, implicit si imperative pamantesti cum ca in fiecare zi trebuie sa mancam un mar pentru fier si o banana pentru potasiu, o portocala pentru vitamina C, o jumatate de pepene galben pentru a imbunatati digestia si o cana de ceai verde, fara zahar musai, pentru a preveni diabetul! In fiecare zi sa bem doi-trei litri de apa, in toate zilele sa mancam Axinia sau iaurt, pentru a avea "L.Cassei Defensis", care nu stie nimeni ce este, dar se pare ca, daca nu bei un iaurt si jumatate in fiecare zi, incepi sa vezi lumea tulbure-maloasa. Sa nu uitam aspirina-zilnica pentru a preveni infarctul, si un pahar de vin rosu-sec,tot pt.aia; vin alb, pentru sistemul nervos-da-nervos-rau si parca trebuie si unul de bere, dar nu-mi mai amintesc pentru ce era; poate, sa nu-ti scada burtica. Anyway, daca le bei pe toate impreuna, ai sansa sa faci o congestie cerebrala si-atunci chiar nu te mai intereseaza nimic!Da'sa nu fim prapastiosi. In toate zilele trebuie sa mananci fibre. Multe, foarte multe fibre. Fie ele si optice. Trebuie sa ai intre 4-6 mese zilnic, usoare, fara sa uiti sa mesteci de 50 de ori fiecare inghititura. Facand un mic calcul, doar pentru a manca, iti trebuie cam 5 ore! Asociatia medicilor dentisti iti reaminteste ca dupa fiecare mancare trebuie sa te speli pe dinti, adica: dupa Axinia si fibre, dintii, dupa banana, dintii, dupa mar, dintii...si tot asa daca ai dinti, fara sa uiti sa folosesti firul dentar, masajul gingiilor, o sorbitura de Plaxx... Mai bine umple cada si pune muzica, pentru ca intre apa, fibre si dinti, iti vei petrece cateva ore acolo, in baie...
Daca dormi 8 ore si lucrezi alte 8, plus cele 5 pe care le folosim pentru mancare, fac 21 de ore. Iti raman 3, in care intotdeauna se poate intampla ceva imprevizibil. Dar, dupa statistici, petrecem cam 3 ore zilnic in fata televizorului( eu nu ma uit la TV, dar am alte boli audio-vizuale. In fiecare zi trebuie sa mergi cel putin o jumatate de ora (adica sa te intorci dupa 15 minute, ca altfel, dupa o jumatate de ora de mers, s-ar face o ora).Si trebuie sa-ti pastrezi prieteniile, pentru ca sunt ca plantele: trebuie udate zilnic, si stapite deviatiile de ramura. Pe langa asta trebuie sa fii bine informat, asa ca trebuie sa citesti cel putin doua ziare si anumite articole de revista, pentru a compara informatia. Sa nu te simti fraier fara rost. Ah, am uitat: Ca sa-ti mearga bine, trebuie sa faci sex zilnic, dar fara sa ajungi sa fie ca o rutina: trebuie sa fii inventiv, creator, sa renovezi seductia. Daca-ti renovezi seductia, zanu bancar te ajuta cu bani. De asemenea trebuie sa-ti faci timp pentru curatenie, pentru spalat rufe, vase, si nu mai zic CAT TIMP daca ai caine/pisica, sau alt animal de copil care este sau va fi! In fine, dupa socoteala mea, imi ies cam 29 de ore zilnic. Cred. Toate aceste superbe reclame ne ofera sansa apropierii de perfectiune in cel mai sensibil mod, cu maxima disponibilitate ce reclama masuri imperative pentru protectia si conservarea noastra fara tartarzina, acidifianti sau sequestranti. Pentru suflet, minte, trup, atentie la 666 si alte coduri de bara care inlesnesc citirea rapida a pretului de catre scaner... Scaner pe dracu' si pe care in ciuda tuturor ingrijirilor nu am reusit inca sa-l combat.

Un comentariu:

  1. :)) uite, vezi, de aia am renuntat eu la televizor de peste 2 ani: mai putine reclame, mai putine griji, mai putine griji, mai mult sex, mai mult sex, scadere in greutate, tranzit bun, tonus ridicat, apa bauta de sete dupa, de mancat nu prea mai ai timp :) cat despre citit ziare si reviste, eh, la asta, dupa cum stii,n-am cum renunta :))

    RăspundețiȘtergere

loc de dat cu pareri...