29 dec. 2011

*******
Aseara in timp ce spalam vasele am pornit televizoruL. L-am pornit cu intentia fatisa de-al folosi ca sursa de bla-bla, obisnuitul deviant al gandurilor mele. Si cum frecam eu oala arsa la foc mic, aud o voce extrem de cunoscuta; vocea provincialului ajuns la un liceu din Bucuresti dand faimoasa replica-model:,,oricum, tu n-ai inteles nimic din toate framantarile mele''! Dupa care, printr-o miscare lenta, cu detenta musculara se desprinde de pamant sarind scarile in sus, doua cate doua. Neansotit desigur! Dramatismul acestei scene m-a umplut de amintiri frustrante, amintiri pe care le-am descarcat pe oala ce-o frecam, oala care de-atata frecare si-a recapatat luciul de la inceput. Pont: recunosc, am frecat-o si cu o lamaie taiata in doua, apoi am lustruit-o cu o carpa moale.Dar sa revin din cele casnice; si cum ziceam, contrar acestei stari vremelnice, cred din suflet in adaptabilitatea oamenilor si a mea desigur. Dupa ce-am terminat de spalat oala, a tacut si vocea. In tot acest timp eram atat de preocupata cu frecatul ca n-am inteles nimic din toate framantarile lui. Probabil acu' o fi la casa lui, e bine merci celebrand timpul renascut si renovarea vegetatiei, recreeand haosul primordial in lumea inconju­ratoare.
Lumea aceea mare, cu vedere spre Luna.



* Timp de 40 de zile inainte de sarbatori, bunii crestinii respecta Postul Craciunului. Dupa 20 decembrie pana anul viitor la prima chenzina, mintea meseanului fie mirean fie cleric se transforma in carnati, chisca, toba, sarmalele, caltabos, si in cazuri aleatorii in racitura.
Asta e mintea de pe urma!

5 comentarii:

  1. o fi la casa lui, frecand pe oala lui, luptand din greu cu creatia haosului in care se scalda el insusi, impuscandu-si demonii unul cate unul, ascultandu-le suflarea sa se asigure daca mai sunt acolo si cautand lumina in care sa poata iesi triumfator, cum ii sta in fire , desigur. An nou fericit !

    RăspundețiȘtergere
  2. Stefane, esti tu? vai ma simt onorata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu-i Stefan, Maria-ta
    Imi permit sa va retin
    Intr-o clipa,trecatoare
    Si cu-un zambet sa ma-nclin!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe o stâncă neagră, într-un vechi castel,
    unde cură-n poale un râu mititel?

    RăspundețiȘtergere

loc de dat cu pareri...