14 iul. 2013

Gaina Phoenix



" Intre a oua si a ecloza e totusi cale lunga pavata cu lungi sederi si ascunse dorinte de a o lua pe alte carari si prin alte cotete." 

Vorba aia, intre oua te cam ploua, mai ales daca nu ai o gaina pe cap. 
 Ce munca dificila, epuizant de plictisitoare si arogant de satisfacatoare! Respiri in hipnotizantul ritm al celor care traiesc pentru un scop agresiv de bine definit. Iubirea pe care ti-o port seamana cu o vesnica reamintire a celor care atunci cand se culca nu-si trag pleoapele peste irisi. Imi imprimi mirosul sacrificiului, mirosul moscului cu fiecare sarut indecent de apasat cu care ma lovesti pe timpan.
  Tu expiri in spatiul dintre noi idei nascute dintr-un creier cret, expiri flacari, expiri si nasti katanele libertatii mele. Iar cand foarte rar decizi sa vorbesti cortina rusinii cade din privirea ta in sufletul celor care si-ar dori atat de mult sa nu te fi auzit vreodata. Prezenta ta nu naste monstrii, ii resusciteaza, ii coloreaza in clowni si le dedica desene pe tocatoarele macelarilor. Ma ingrozesti cu (grozav)esti si imi construiesti chiar acum din propriile vise un splendid evantai de pene. Stiu sigur ca asta faci, altfel de ce ai jumuli un paun viu!
 Ma intrebi de ce te inventez... Te eclozez defapt. Te brevetez. Te dezbrac de cuvinte! Sa vedem, rosesti acum? Renasti?



Un comentariu:

  1. Buna alegerea cu Lana del Rey... Ai putea sa continui sa scrii aici. Imi place ce citesc.

    MiGu

    RăspundețiȘtergere

loc de dat cu pareri...